Forumul jucatorilor de airsoft din Sibiu

Forumul jucatorilor de Airsoft din Sibiu
 
AcasaFAQInregistrareConectare

Distribuiţi | 
 

 Patrula, elementul de baza al Iron Team 2008

In jos 
AutorMesaj
Ruairi

avatar

masculin
Numarul mesajelor : 524
Varsta : 38
Localizare : Sibiu
Data de inscriere : 06/01/2009

MesajSubiect: Patrula, elementul de baza al Iron Team 2008   Joi Ian 08, 2009 10:35 am

PRECIZĂRI GENERALE PRIVIND ACŢIUNEA UNEI PATRULEI

1.Definiţie:
Patrula este un grup de jucători trimis pentru executarea unor misiuni de cercetare, de siguranţă, de legătură sau de luptă. Patrula este o parte esenţială a operaţiunilor PSO (Peace Support Operations). Dacă sunt planificate şi executate cu inteligenţă ele pot aduce importante avantaje . Pentru a îndeplini misiunile cu succes, patrulele au nevoie de mare libertate de mişcare şi observare. Succesul operaţiunilor de patrulare necesită un antrenament viguros, cu jucători bine motivaţi şi antrenaţi şi tactici flexibile.

2.Scop:
Patrulele sunt constituite pentru a îndeplini numeroase sarcini, dar scopul final este să asigure AOR (zona de responsabilitate), să interzică intrarea adversarului, să ofere siguranţă populaţiei non-combat(civile).

3.Alte misiuni specifice ale patrulelor sunt:
-confirmă, supervizează încetarea focului;
-obţinere de informaţii;
-verifică zonele care nu pot fi observate de PO;
-investighează incidentele;
-asigură libertate de mişcare celorlalte forţe ;
-linişteşte comunităţile izolate;
-execută PCT mobil;
-verifică existenţa şi retragerea de pe poziţii a beligeranţilor;
-stopează sau reduc atentatele şi infiltraţiile;
-întăresc psihicul militarilor care acţionează în poziţii izolate;
-asigură protecţia forţelor beligerante sau a populaţiei civile pentru care călătoria dintr-o zonă în alta fără sprijinul forţelor de menţinere a păcii ar putea fi periculoasă.

4. Patrulele pot fi organizate şi destinate pentru o mare varietate de scopuri. Mijlocul ales, depinde de teren, mărimea AOR şi de mijloacele corespunzătoare. Există 3 moduri de executare a patrulării: pe jos, pe vehicule sau aeriene.
4.1.Patrularea pe jos
Aduce avantaje mai ales când se patrulează în zone construite

4.1.2.Planificarea patrulelor
Când se planifică patrula, trebuie să se ţină seama de următoarele aspecte:
-situaţia generală din zonă;
-zonele care reprezintă spaţiu mort (neobservabil) pentru PO şi PCT şi ce fel de informaţii sunt dorite;
-care şi unde sunt posibilele rute de infiltrare, cum sunt aceste căi, cu ce localităţi se învecinează sau cu ce poziţii aparţinând altor forţe participante la joc, scopul infiltrărilor;
-dacă sunt persoane care aparţin facţiunilor ostile în satele prin care se trece;
-dacă sunt sărbători religioase sau alte evenimente care pot duce la asasinate demonstraţii, atentate;
-dacă sunt zone minate care trebuie ocolite;
-dacă patrularea se face ziua, pe întuneric sau în condiţii speciale ale vremii;
-dacă sunt resurse necesare pentru sprijinirea sau întărirea patrulei;
durata şi misiunile fiecărei patrule.

4.1.3. Pentru a întări măsurile de securitate, patrulele trebuie să schimbe în mod repetat următoarele:
-ruta de patrulare;
-timpul de plecare-sosire;
-numărul patrulelor;
-mărimea patrulelor;
-compunerea patrulelor.
În selectarea rutei de patrulare, siguranţa este grija principală. În unele zone, pericolul minelor poate duce la lăsarea unor arii nepatrulate de forţele proprii. Dacă nu sunt disponibile hărţi cu zonele minate, singura posibilitate este de alegere a unor poteci pietruite pentru patrulare.

4.1.4.Compunerea patrulelor
Compunerea patrulelor poate depinde de situaţia din zona de patrulare sau de durata de patrulare, putând fi compuse din grupuri de cel puţin 3 militari până la o grupă sau poate fi chiar mai mare de atât. Pot avea ataşate echipe speciale cum ar fi: lunetişti, personal cu câini sau personal pentru deminare.

4.1.5.Echipament
Echipamentul minim necesar pentru o patrulă poate include: muniţie airsoft şi mijloace de iluminare, mijloace de vedere pe timp de noapte, grenade de mână fumigene (numai daca acest lucru este permis în zona de desfăşurare a eventului) armament individual, staţii radio cu baterii de rezervă, hartă, busolă, GPS (Global Positioning Sistem – Sistem de Poziţionare Globală)(daca este cazul) caiet de note, coduri, hrană, apă, lanterne (reflectoare), ustensile pentru acordare prim ajutor, raţii individuale, apă, binoclu, steagul echipei pe care o reprezintă, echipament individual de airsoft. Echipamentul adiţional poate cuprinde: grenade cu gaz lacrimogen (dacă este prevăzut în scenariu şi acest lucru este aprobat de către toţi participanţii)grenade de mână tip airsoft((dacă este prevăzut în scenariu şi acest lucru este aprobat de către toţi participanţii) echipament pentru reţinere deţinuţi, bastoane, care sunt necesare în funcţie de tipul de patrulă şi misiunile sale.

4.1.6. Fazele patrulării
Operaţiunile de patrulare presupun 3 faze, fiecare necesitând un set specific de proceduri: pregătirea patrulării, execuţia şi raportarea (bilanţul)

4.1.6.1.Planificarea patrulării include:
-pregătirea deplasării;
-antrenamentul;
-instructajul;
Planificarea riguroasă a acestor detalii este esenţială pentru succesul patrulării. Fiecare membru al patrulei trebuie să fie instruit temeinic, trebuie să înţeleagă scopul şi obiectul patrulării, şi să fie pregătit în funcţia de comandant de patrulă.

4.1.6.1.1.Instructajul va cuprinde cel puţin următoarele puncte:
-misiunea patrulei şi sarcinile specifice;
-misiuni secundare în cazul în care cele principale nu pot fi îndeplinite;
-situaţia generală în zonă, evenimente speciale care pot apărea, rapoartele patrulelor anterioare; de asemenea trebuie incluse toate informaţiile noi, inclusiv prezenţa obstacolelor;
-alte patrule sau activităţi din zonă, inclusiv rutele vecine ale celor mai apropiate patrule ale forţelor proprii, etc.;
-proceduri locale folosite de alte părţi sau de autorităţile locale;
-ruta patrulării incluzând zonele de interdicţii, procedee pentru contactarea unităţilor învecinate şi a PO, coduri de cuvinte pentru situaţii de urgenţă şi comunicaţii;
-ora de plecare, timpul preconizat de sosire în diferite puncte ale rutei, timpul maxim de întoarcere la bază, restricţii de patrulare pe timp de noapte;
-proceduri medicale de evacuare;
-starea vremii;
-unde şi când se va încheia misiunea, unde şi când se va completa raportul patrulării.

4.1.6.2.Execuţia patrulării: pe timpul patrulării este esenţial să se respecte:
-Executarea strictă, completă a planului de patrulare.
-Obţinerea aprobării înainte de a face orice schimbare în plan.
-Menţinerea unui jurnal scris în care se trec toate observările patrulei, notându-se în acelaşi timp şi ora.
-Desenarea de schiţe dacă se consideră că ar fi de ajutor, iar dacă nu sunt riscuri se pot folosi camere video sau foto.
-Raportarea prin radio către sala operativă a oricărei încercări de obstrucţionare a înaintării patrulei şi aşteptarea instrucţiunilor.
-Menţinerea în permanenţă a contactului radio cu baza cea mai apropiată, forţe apropiate şi informarea despre itinerarul patrulei, iar dacă din motive tactice patrula trebuie să minimizeze folosirea radioului, atunci aceasta trebuie să raporteze doar când deţine informaţii sigure; în mod normal trebuie folosit un cod scurt de cuvinte.
În legătură cu misiunile specifice ale patrulei, aceasta trebuie să observe şi să înregistreze: condiţia şoselei şi a cărărilor, natura terenului, prezenţa obstacolelor de orice fel inclusiv câmpurile de mine.
Înregistrarea oricărei schimbări în dispozitivul forţelor armate ale părţilor în conflict, dacă şi unde au avansat ori au construit noi poziţii, unde s-au construit aerodromuri sau zone de aterizare.
Asigurarea securităţii tuturor părţilor, documentelor şi echipamentului aparţinând patrulei. Nu se vor înstrăina aceste lucruri nimănui decât dacă se primesc instrucţiuni în acest sens la începerea jocului.
Înregistrarea oricărei schimbări în zona de responsabilitate incluzând activitatea locală Să nu se abată de la planul original al patrulei pentru a investiga incidente sau situaţii neprevăzute fără ca mai întâi să se obţină aprobarea şefului care conduce operaţiunea în cadrul căreia acţionează patrula; abaterea respectivă poate avea legătură cu îndeplinirea misiunii, dar este mai bine ca de fiecare dată când se constată o deviere de la plan, patrulele să se verifice unele pe altele.

4.1.6.3 Bilanţul şi raportul: când patrula se întoarce la bază trebuie:
-să se prezinte imediat pentru întocmirea raportului de încheiere a misiunii;
-să întocmească un raport detaliat, cu schiţe, fotografii şi diagrame;
-să verifice vehiculele şi echipamentul raportând orice defecţiuni sau nereguli;
-să raporteze despre membrii patrulei care necesită îngrijire medicală.

5.Tipuri speciale de patrule
Patrulele pot fi trimise pentru a îndeplini misiuni specifice care pot avea ca scop mai mult decât observarea şi raportarea. Aceste tipuri speciale de patrule sunt:

5.1. LRRP (LONG RANGE RECONNAISSANCE PATROL) - patrulă de recunoaştere pe distanţă mare – are aceleaşi misiuni de recunoaştere ca patrula care acţionează pe jos, dar va rămâne în teren pentru câteva zile. Sunt încadrate cu echipaj de mărime grupă, având echipament care include corturi, mâncare, saci de dormit. Ea asigură o acoperire mai bună pentru anumite zone şi are şanse mai mari pentru a opri infiltrarea jucătorilor adverşi.
5.2.SAP (STANDING OR AMBUSH PATROL) - patrulă statică sau patrulă pentru ambuscadă – are misiunea de a preveni infiltrările în zonă. În mod normal, această patrulă este compusă din cinci sau mai mulţi militari care trebuie să se poziţioneze astfel încât să-i poată vedea pe cei care încearcă să se infiltreze în poziţiile forţelor proprii. Trebuie să ocupe poziţii defensive într-o zonă cu teren dominant, de unde pot executa observarea de la distanţă mare. Infiltrările pot avea loc ziua sau noaptea. În timpul zilei, cei care intenţionează să se infiltreze în AOR (Area of Responsability) se pot strecura printre „civili”. Noaptea, ei vor alege probabil căi de acces mai lăturalnice. Dacă se doreşte ca ambuscada să aibă succes, patrula trebuie să stea pe poziţie cel puţin două ore. Pe timpul efectuării acestei patrulări trebuie să fie luate în considerare următoarele puncte:
Conducerea patrulei:
1. transmisia radio se foloseşte în mod normal când se părăseşte baza şi când se revine la bază. În timpul patrulării mişcările fără zgomot sunt esenţiale. Apropierea de locul ambuscadei trebuie să fie făcută cu atenţie pentru a se evita alertarea eventualilor indivizi infiltraţi în zonă.
2. Apropierea de poziţii: Şeful patrulei (TEAMLEADER)trebuie să facă un instructaj înainte de trecerea pe poziţiile de ambuscadă. Se vor lua măsuri pentru a evita posibilitatea rănirii reciproce a membrilor patrulei. Şeful patrulei (TEAMLEADER) o poate dispune în formă de U sau V. Dacă este posibil, poate trimite militari în zonele mai înalte astfel ca patrula să aibă avantaj tactic. Distanţa dintre membrii patrulei nu va fi mai mare de 20 m. Tot personalul îşi pregăteşte armamentul şi cartuşele de semnalizare.

Moduri de dispunere:

ECHIPA EŞALONAT STÂNGA
- conferă o mare putere de foc către inainte şi flancuri;
- se foloseşte pentru a proteja flancurile deschise sau expus;

ECHIPA EŞALONAT DREPTA
- conferă o mare putere de foc către inainte şi flancuri;
- se foloseşte pentru a proteja flancurile deschise sau expus;

ECHIPA ÎN COLOANĂ
- permite o deplasare rapidă şi un bun control al deplasării;
- favorizează manevrele pe flancuri;
- vulnerabilă la atacul frontal, putere mică de foc către înainte.

ECHIPA ÎN DIAMANT
- permite un bun control;
- conferă securitate circulară;
- formaţia este flexibilă;
- foc adecvat în toate direcţiile.

ECHIPA ÎN LINIE STÂNGA
- conferă o putere mare foc către înainte;
- se foloseşte când se cunoaşte forţa şi localizarea inamicului sau la traversarea unor scurte zone descoperite;

ECHIPA ÎN LINIE DREAPTA
- conferă o putere mare foc către înainte;
- se foloseşte când se cunoaşte forţa şi localizarea inamicului sau la traversarea unor scurte zone descoperite;


Ultima editare efectuata de catre Ruairi in Joi Ian 08, 2009 12:51 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://www.6mm.ro
Ghost Leader

avatar

masculin
Numarul mesajelor : 509
Varsta : 38
Localizare : Sibiu, Romania
Data de inscriere : 06/01/2009

MesajSubiect: Re: Patrula, elementul de baza al Iron Team 2008   Joi Ian 08, 2009 12:06 pm

in calitate de participant la IRON TEAM 2008 confirm importanta folosirii patrulei in jocurile de airsoft.

Dincolo de factorul "lucru in echipa", firepower crescut si speranta de viata mai mare... e un pas spre a juca mai altfel decat skirmis-urile cu care suntem obisnuiti.

Distractia este garantata...

_________________

Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://www.6mm.ro/sds/profil/ghost_leader.php
Levi

avatar

masculin
Numarul mesajelor : 51
Varsta : 38
Localizare : Sibiu
Data de inscriere : 06/01/2009

MesajSubiect: Re: Patrula, elementul de baza al Iron Team 2008   Mar Ian 27, 2009 7:08 pm

avand in vedere ca ar fi o echipa patrula este importanta este interesant aceste tactici si sant convins ca au efect dar avand in vedere ca in razboi scopul scuza mijloacele tu ca sniper vreau sa te intreb ceva : tu daca ai fi insarcinat sa ajungi dintr-un punct a intr-un punct b indiferent de obstacole (unul dintre ele fiind intalnirea cu o patrula si trebe s-o elimini ) ai putea sa iti indeplinesti scopul? si cum ai face? Question
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
je

avatar

masculin
Numarul mesajelor : 171
Varsta : 47
Localizare : Sibiu
Data de inscriere : 06/01/2009

MesajSubiect: simplu...   Mar Ian 27, 2009 8:59 pm

grenade, frate, grenade Laughing
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Ghost Leader

avatar

masculin
Numarul mesajelor : 509
Varsta : 38
Localizare : Sibiu, Romania
Data de inscriere : 06/01/2009

MesajSubiect: Re: Patrula, elementul de baza al Iron Team 2008   Mar Ian 27, 2009 11:03 pm

deci levi, strategia ar fi urmatoarea:

1. l-as scoate pe lider si pe cel cu firepower crescut (in cazul in care nu au un alt sniper sau DMR).
2. as atrage supravietuitorii intr-un loc ingust si i-as scoate pe rand cu bb, grenade sau knife kill

Basketball piece of cake

_________________

Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://www.6mm.ro/sds/profil/ghost_leader.php
The Fucker

avatar

masculin
Numarul mesajelor : 484
Varsta : 45
Localizare : Rasinari/Sibiu
Data de inscriere : 06/01/2009

MesajSubiect: Re: Patrula, elementul de baza al Iron Team 2008   Mar Ian 27, 2009 11:17 pm

Ahhhh ...ce usor se scot inamicii din joc!Daca ar fi si asa si in realitate am trimite cate un sniper la fiecare grupa. Razz
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://nero07.hi5.com
Ghost Leader

avatar

masculin
Numarul mesajelor : 509
Varsta : 38
Localizare : Sibiu, Romania
Data de inscriere : 06/01/2009

MesajSubiect: Re: Patrula, elementul de baza al Iron Team 2008   Mier Ian 28, 2009 12:13 am

Tarry, ala era scenariul sangeros... (din care am omis intentionat partea cu drujba)

scenariul realist ar fi sa ma misc cat mai nevazut cu putinta, din moment ce obiectivul meu este sa ajung din punctul A in punctul B. Intalnirea cu patrula ar putea fi ceva neprevazut. Un conflict deschis ar fi de evitat. Insa daca nu se poate si gata, ar fi importanta selectia tintelor eliminate pentru ca efectul psihologic asupra patrulei sa fie cat mai mare. Si pe urma retragerea (de preferat spre punctul b) si plantarea de mine in calea eventualilor urmaritori.

Cam asa as proceda ca lunetist. 🐰

_________________

Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://www.6mm.ro/sds/profil/ghost_leader.php
Levi

avatar

masculin
Numarul mesajelor : 51
Varsta : 38
Localizare : Sibiu
Data de inscriere : 06/01/2009

MesajSubiect: Re: Patrula, elementul de baza al Iron Team 2008   Mier Ian 28, 2009 10:08 am

dar ai alerta toati inamici din acea zona (mai intai comunicatiile ar trebui tintite)parerea mea
Basketball
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Ghost Leader

avatar

masculin
Numarul mesajelor : 509
Varsta : 38
Localizare : Sibiu, Romania
Data de inscriere : 06/01/2009

MesajSubiect: Re: Patrula, elementul de baza al Iron Team 2008   Mier Ian 28, 2009 10:21 am

adevarat, insa ce se intampla daca fiecare din patrula are statie? Cum am spus, un conflict deschis ar fi de evitat. fiecare sa mearga in treaba lui.

_________________

Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://www.6mm.ro/sds/profil/ghost_leader.php
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: Patrula, elementul de baza al Iron Team 2008   

Sus In jos
 
Patrula, elementul de baza al Iron Team 2008
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul jucatorilor de airsoft din Sibiu :: Echipament, Strategie, Locatii :: Strategii-
Mergi direct la: